Eerste paal sociale huurwoningen 3BWonen geslagen

Eerste paal sociale huurwoningen 3BWonen geslagen

Wethouder Kathy Arends en Hanneke Vliet Vlieland, directeur 3B Wonen, hebben op 3 februari 2021 de symbolische eerste paal geslagen voor de bouw van 25 sociale huurappartementen. Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen realiseert de bouw van de huurappartementen. Het project wordt in opdracht van 3B Wonen ontwikkeld door Project I B.V., een samenwerkingsverband van Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. en Vink Ontwikkeling B.V.

 

Deze feestelijke mijlpaal werd in kleine setting gevierd. Kathy Arends, wethouder gemeente Lansingerland: “Er is in gemeente Lansingerland een groot tekort aan sociale huurwoningen. Ik ben daarom zeer verheugd dat de bouw van dit appartementencomplex gestart is.”

Vanuit Janssen de Jong Projectontwikkeling was Arjan van der Neut, regiomanager West, aanwezig. De heer Jan Dirk Vink vanuit Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen, Frans Vink vanuit Vink Ontwikkeling en Hanneke Vliet Vlieland vanuit 3B Wonen.

 

Voorzien in sociale behoefte

Frans Vink, Vink Ontwikkeling: “Wij zijn blij dat we met dit project een mooie bijdrage kunnen leveren om het tekort aan sociale woningen iets te verkleinen en het corporatiebezit te verduurzamen. Wij geven het stokje nu over aan de uitvoerenden van ons Bouwbedrijf Vink en hebben er alle vertrouwen in dat zij de uitvoering voortvarend oppakken.”

 

Hanneke Vliet Vlieland, 3B Wonen: “De ambitie van 3B Wonen is om in 10 jaar minimaal 1.000 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Als in elke nieuwe wijk ook een substantieel deel sociaal gebouwd wordt, voorzien we in een grote behoefte en zorgen we voor gevarieerde wijken. Geweldig dat we door de samenwerking met Vink op deze mooie locatie ook 25 duurzame appartementen kunnen realiseren.”

 

Start verhuur 25 sociale huurappartementen

De start verhuur van de 25 sociale huurappartementen is nog niet bekend. Deze worden in de toekomst geadverteerd via het woonruimteverdeelsysteem op www.woonnetrijnmond.nl. Voor meer informatie houdt u de website van 3B Wonen in de gaten. Op www.3bwonen.nl gaat u naar ‘Projecten’ en dan naar ‘Nieuwbouw: Rodenrijse Velden’.