Een ideale woonlocatie

Een ideale woonlocatie

Rodenrijse Velden bevindt zich op de mooie locatie van het voormalige Hordijk-terrein, aan de zuidoostrand van Berkel en Rodenrijs. De directe omgeving is groen en waterrijk - polderachtig. Met Rotterdam aan de horizon.

Het project is ideaal gelegen. Op slechts vijf minuten afstand van de woningen begint het centrum van Berkel en Rodenrijs dat deels nog historisch is bebouwd. Je vindt hier een fijne mix van winkels en horeca, gehuisvest in vooral de gezellige straatjes. Daarnaast zijn de scholen dichtbij, net als zorgcentra en sportverenigingen.

De stad dichtbij

De stad dichtbij

Ook bestemmingen buiten het dorp zijn snel bereikbaar. Een autorit naar Rotterdam Hillegersberg-centrum duurt nog geen kwartier, de binnenstad iets langer. Den Haag ligt met een half uur rijden iets verder weg. Fietsen naar beide steden kan natuurlijk ook, dankzij een uitgekiend net van goed onderhouden fietspaden.

Reis je met het openbaar vervoer, dan zit je helemaal goed. De RandstadRail is namelijk dé manier van snel en veilig reizen. Via de nabijgelegen halte Rodenrijs, op een paar minuten lopen, ben je in zo'n tien minuten in het centrum van Rotterdam. En Den Haag kan je in ruim twintig minuten bereiken. Bussen rijden vanaf deze halte vaak en in grote getale, op veel lijnen, ook 's nachts. Via de Rotterdamse treinstations zijn tevens bestemmingen verder van huis makkelijk en snel bereikbaar!

Het vertrouwde dorp

Het vertrouwde dorp

Samen met de nabijgelegen dorpen Bergschenhoek en Bleiswijk maakt Berkel en Rodenrijs sinds 2007 deel uit van de gemeente Lansingerland. Ondanks de gestage groei van de laatste jaren is het kleinschalige karakter van het dorp nooit verloren gegaan. Kleine winkels in het oude centrum worden afgewisseld met wat grotere aan de Esdoornlaan of in Winkelpromenade Berkel Centrum. Gevarieerd van samenstelling en met een eigen identiteit: de gemeente doet er alles aan het dorp ook zo te houden.

Groen, groener, groenst

Groen, groener, groenst

Behalve levendig is Berkel en Rodenrijs vooral ook erg groen. Op loopafstand van de woningen begint het ruim drieënhalve kilometer lange Annie M.G. Schmidtpark, populair onder zowel wandelaars, fietsers als joggers.

Het park, dat ook een zwembad heeft, trekt vooral 's zomers bij mooi weer veel bezoekers. Andere veel bezochte recreatieplekken zijn natuurgebied Groenzoom en de bij het Annie M.G. Schmidtpark behorende natuurspeelplaats Tuin van Floddertje - dé hotspot voor ravottende jeugd. Alle parken hebben gratis toegang.